Indické cizrnové lupínky
35 min.
Ingredience
- 2lžičkySezam - semena
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCizrna černá
- 8lžicOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
812 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu orestujeme na pánvi bez oleje, dokud nezrůžoví. Přes noc ji necháme ponořenou ve vodě. Následující den ji utřeme na hladkou pastu.
- 2Mouku zabalíme do pevné bavlněné látky a necháme vařit v páře cca 15 minut. Následně ji přecedíme přes síto.
- 3Pomoučníme si vál. V misce smícháme cizrnu, mouku, sůl, nakrájené chilli, semínka sezamu a 4 lžíce oleje. Směs zpracujeme na těsto, pokud je třeba, přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a pomocí formiček jej rozdělíme na několik částí. Ty poté osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Lupínky vyjmeme z pánve, necháme oschnout na papírovém ubrousku a můžeme podávat. Lze je uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.