Indické cizrnové lupínky

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
812 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu orestujeme na pánvi bez oleje, dokud nezrůžoví. Přes noc ji necháme ponořenou ve vodě. Následující den ji utřeme na hladkou pastu.
  • 2
    Mouku zabalíme do pevné bavlněné látky a necháme vařit v páře cca 15 minut. Následně ji přecedíme přes síto.
  • 3
    Pomoučníme si vál. V misce smícháme cizrnu, mouku, sůl, nakrájené chilli, semínka sezamu a 4 lžíce oleje. Směs zpracujeme na těsto, pokud je třeba, přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a pomocí formiček jej rozdělíme na několik částí. Ty poté osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Lupínky vyjmeme z pánve, necháme oschnout na papírovém ubrousku a můžeme podávat. Lze je uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.