Indické jehněčí ragú
130 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVoda pitná
- 125gramůKoriandr čerstvý
- 125gramůMáta
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžíceKari koření
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaChilli paprička
- 1lžičkaKardamom
- 1kilogramJehněčí maso
- 90mililitrůřepkový olej
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na silném plameni rozehřejeme řepkový nebo slunečnicový olej a orestujeme v něm jehněčí plátky nakrájené na kostky, restujeme 4-5 minut a odložíme.
- 2Připravíme kari pastu. Všechny suroviny, tj. 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje, 125 g čerstvého koriandru, 125 g čerstvé máty, 3 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíci jemného koření kari, 1 lžičku semínek kardamonu, 1 lžičku garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžičku čerstvé chilli papričky nadrobno nakrájené umixujeme na hladkou pastu.
- 3V hrnci, na středním plameni, 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku. Vmícháme kari pastu a další 1 minutu restujeme.
- 4Pak přidáme kostky loupaných konzervovaných rajčat, vodu a maso. Až se voda začne vařit, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 1 hodinu. Během dušení několikrát promícháme, sejmeme pokličku a vaříme ještě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.