Indické kořeněné jehněčí

65 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme nečistot a na několika místech propícháme jehlou. Tyto otvory zaplníme hřebíčkem. V malé misce smícháme mleté chilli, špetku soli, zázvorovou a česnekovou pastu a vinný ocet. Touto směsí natřeme maso ze všech stran a necháme 6 hodin uležet.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a maso na něm smažíme, dokud se nezabarví do hněda. Odlijeme přebytečný tuk. Maso zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Následně jej vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Do pánve přidáme rajčatové pyré, muškátový oříšek a květ, špetku soli a vše důkladně zamícháme, dokud není směs hustá. Následně necháme v této směsi rozpustit máslo a vše zalijeme smetanou.
  • 4
    Plátky masa zalijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.