Indické kořeněné jehněčí
65 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 2lžícePasta zázvorová
- 2lžícePasta česneková
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 100mililitrůOcet vinný
- 10kusůHřebíček
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžičkySůl
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůRajčatová pasta
- 6lžicMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme nečistot a na několika místech propícháme jehlou. Tyto otvory zaplníme hřebíčkem. V malé misce smícháme mleté chilli, špetku soli, zázvorovou a česnekovou pastu a vinný ocet. Touto směsí natřeme maso ze všech stran a necháme 6 hodin uležet.
- 2Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a maso na něm smažíme, dokud se nezabarví do hněda. Odlijeme přebytečný tuk. Maso zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Následně jej vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Do pánve přidáme rajčatové pyré, muškátový oříšek a květ, špetku soli a vše důkladně zamícháme, dokud není směs hustá. Následně necháme v této směsi rozpustit máslo a vše zalijeme smetanou.
- 4Plátky masa zalijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.