Indické kuře
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 10dekagramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVývar drůbeží
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1286 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
97 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
524 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na másle.
- 2Přidáme jemně nakrájenou a na másle osmahnutou cibuli, kari koření a zalijeme vývarem. Dusíme doměkka asi 20 minut.
- 3Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky a necháme chvíli povařit. Nakonec přilijeme smetanu.
- 4Hotovou omáčku procedíme jemným sítem a přelijeme ji přes kuře.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.