Indické kuře

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře zbavíme nečistot a kůže a naporcujeme na 6 částí. Česnek rozmělníme, dokud není jemný. Zázvor zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Lístky koriandru nadrobno nakrájíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo. Maso na něm smažíme společně s česnekovou pastou a solí. Smažíme, dokud maso nezezlátne. Následně zmírníme plamen a přikryjeme poklicí.
  • 3
    Když už je maso měkké, přidáme na pánev rajčata, zázvor, chilli papričky, chilli koření, pepř a smažíme, dokud vše nepustí tuk.
  • 4
    Kuře po osmažení ochutíme garam masalou a ozdobíme koriandrem. Ihned podáváme, přelité výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.