Indické kuře s kešu oříšky

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře zbavíme nečistot a kůže a rozkrájíme na osm částí. Cibuli zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme. Lístky koriandru nakrájíme. Zelené chilli opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlíme a zbavíme jadérek.
  • 2
    Na pánvi bez oleje opražíme kešu, mandle a posléze je rozdrtíme. Následně rozpálíme přepuštěné máslo a nasekanou cibuli spolu s chilli papričkami osmahneme, dokud cibule nezesklovatí. Postupně přidáváme zázvorovou a česnekovou pastu a kuřecí kousky. Občas zamícháme a pozvolna smažíme, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Následně maso okořeníme chilli a masalou, přidáme špetku soli a pepře, nadrcené oříšky a ještě minutku smažíme. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.