Indické kuře s kešu oříšky
50 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 5lžicPasta zázvorová
- 5lžicPasta česneková
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
- 5kusůChilli paprička zelená
- 30gramůMandle
- 60gramůOřechy Kešu
- 1lžičkaSůl
- 50gramůKořeněné máslo Ghee
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5kilogramCibule
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře zbavíme nečistot a kůže a rozkrájíme na osm částí. Cibuli zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme. Lístky koriandru nakrájíme. Zelené chilli opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlíme a zbavíme jadérek.
- 2Na pánvi bez oleje opražíme kešu, mandle a posléze je rozdrtíme. Následně rozpálíme přepuštěné máslo a nasekanou cibuli spolu s chilli papričkami osmahneme, dokud cibule nezesklovatí. Postupně přidáváme zázvorovou a česnekovou pastu a kuřecí kousky. Občas zamícháme a pozvolna smažíme, dokud maso nezměkne.
- 3Následně maso okořeníme chilli a masalou, přidáme špetku soli a pepře, nadrcené oříšky a ještě minutku smažíme. Ozdobíme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.