Indické kuře s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 1lžičkaČesnek
- 4lžíceCibule
- 5lžicJogurt bílý
- 2lžičkySůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCukr krystal
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kilogramRajčata
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1048 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
88 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.
- 2Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.
- 3V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.
- 4Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.