Indické kuře s rajčatovou omáčkou

80 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1048 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
88 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.
  • 2
    Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.
  • 3
    V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.
  • 4
    Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.