Indické kuřecí kari s ananasem a mangem

50 min.
Indie

Ingredience

    • 500gramůKuřecí prsa
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,25lžičkaPepř bílý mletý
    • 1kusMango
    • 0,5kusAnanas
    • 3kusyŠalotka
    • 1lžíceZázvor
    • 1lžíceKari
    • 250mililitrůVývar drůbeží
    • 75mililitrůKokosové mléko
    • 2lžíceKokos strouhaný
    • 600gramůRýže dušená
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na proužky o síle asi 1 cm. V hlubokém talíři smícháme 50 g hladké mouky s půl lžičkou soli a čtvrt lžičkou bílého pepře, kousky masa ve směsi obalíme.
  • 2
    Oloupeme mango, ananas, šalotku a zázvorový kořen, mango odpeckujeme, z ananasu vykrojíme dřevnatý střed. Ovoce krájíme na větší kousky, šalotku posekáme na jemno, zázvor nastrouháme a vše odložíme na misky.
  • 3
    Na velké pánvi rozehřejeme olej. Z kuřecích kousků oklepeme přebytečnou mouku a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty do zlatova. Maso poté z pánve vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat.
  • 4
    Na oleji v pánvi restujeme asi 4 minuty šalotku se zázvorem, když směs zhnědne, vmícháme do ní ovoce i kari, přilijeme kuřecí vývar a 5 minut vše povaříme. Následně přidáme opečené kuřecí maso s kokosovým mlékem, zakryjeme a necháme na mírném ohni 5 minut dusit.
  • 5
    V menší pánvičce na mírném ohni nasucho pražíme 5 - 6 minut strouhaný kokos, kterým těsně před podáváním posypeme hotový pokrm.
  • 6
    Kuřecí kari podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.