Indické kuřecí kari s ananasem a mangem
50 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř bílý mletý
- 1kusMango
- 0,5kusAnanas
- 3kusyŠalotka
- 1lžíceZázvor
- 1lžíceKari
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 75mililitrůKokosové mléko
- 2lžíceKokos strouhaný
- 600gramůRýže dušená
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na proužky o síle asi 1 cm. V hlubokém talíři smícháme 50 g hladké mouky s půl lžičkou soli a čtvrt lžičkou bílého pepře, kousky masa ve směsi obalíme.
- 2Oloupeme mango, ananas, šalotku a zázvorový kořen, mango odpeckujeme, z ananasu vykrojíme dřevnatý střed. Ovoce krájíme na větší kousky, šalotku posekáme na jemno, zázvor nastrouháme a vše odložíme na misky.
- 3Na velké pánvi rozehřejeme olej. Z kuřecích kousků oklepeme přebytečnou mouku a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty do zlatova. Maso poté z pánve vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat.
- 4Na oleji v pánvi restujeme asi 4 minuty šalotku se zázvorem, když směs zhnědne, vmícháme do ní ovoce i kari, přilijeme kuřecí vývar a 5 minut vše povaříme. Následně přidáme opečené kuřecí maso s kokosovým mlékem, zakryjeme a necháme na mírném ohni 5 minut dusit.
- 5V menší pánvičce na mírném ohni nasucho pražíme 5 - 6 minut strouhaný kokos, kterým těsně před podáváním posypeme hotový pokrm.
- 6Kuřecí kari podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.