Indické plněné placky parata
60 min.
Ingredience
- 300mililitrůMouka pšeničná celozrnná
- 5lžicMáslo čerstvé
- 5kusůBrambory
- 1kusZázvor celý
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGranátové jablko semínka
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáta
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
116 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto a půl hodiny ho necháme přikryté vlhkou utěrkou. V hrnci přivedeme vodu do bodu varu a uvaříme v ní brambory. Brambory následně zbavíme slupek a rozmělníme je.
- 2Nasekáme zázvor, zelené chilli a mátu. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semínka a rozemeleme je.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme kmín. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, vložíme do pánve zázvor, zelené chilli a brambory. Vše posypeme mletým chilli, masalou, koriandrem, nakrájeným koriandrem, ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme.
- 4Z těsta uhněteme kuličky, na kterých v horní části vytvoříme důlek. Důlek vyplníme bramborovou směsí a uzavřeme. Pomoučníme vál a kuličky na něm rozválíme válečkem, aby z nich vznikly placičky.
- 5Na rozehřáté plotýnce opečeme z jedné strany a ve chvíli, kdy se na ní vytvoří hnědé skvrny, tak i ze strany druhé. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme, dokud placka není křupavá. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.