Indické plněné placky parata

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
116 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto a půl hodiny ho necháme přikryté vlhkou utěrkou. V hrnci přivedeme vodu do bodu varu a uvaříme v ní brambory. Brambory následně zbavíme slupek a rozmělníme je.
  • 2
    Nasekáme zázvor, zelené chilli a mátu. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semínka a rozemeleme je.
  • 3
    Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme kmín. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, vložíme do pánve zázvor, zelené chilli a brambory. Vše posypeme mletým chilli, masalou, koriandrem, nakrájeným koriandrem, ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme.
  • 4
    Z těsta uhněteme kuličky, na kterých v horní části vytvoříme důlek. Důlek vyplníme bramborovou směsí a uzavřeme. Pomoučníme vál a kuličky na něm rozválíme válečkem, aby z nich vznikly placičky.
  • 5
    Na rozehřáté plotýnce opečeme z jedné strany a ve chvíli, kdy se na ní vytvoří hnědé skvrny, tak i ze strany druhé. Zalijeme zbylým přepuštěným máslem a pečeme, dokud placka není křupavá. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.