Indické rybí placky
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 1lžičkaPasta česneková
- 1lžičkaGaram masala
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůStrouhanka
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,2litryVoda pitná
- 5kusůChilli paprička
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kilogramKapr obecný
- 0,5kilogramBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kapra uvaříme v mírně osolené vodě. Následně jej zbavíme kostí, kůže a rozmělníme jej. Rozmělněného kapra smícháme s rozmačkaným vařeným bramborem a potřeme jej máslem, zalijeme mlékem a mícháme, dokud nevytvoříme hladkou kaši. Přidáme špetku soli a okořeníme chilli, zázvorem, česnekem a masalou. Zalijeme šťávou z citronu, zasypeme nakrájenými chilli papričkami a lístky koriandru.
- 2Vše důkladně promícháme. Následně si kaši rozdělíme na části, ze kterých zformujeme placičky. Rozšleháme si vejce a do misky si připravíme strouhanku. Potom v nich placky obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a placičky do něj ponoříme. Osmahneme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Následně je vyndáme a necháme oschnout na savém papíru. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.