Indické rybí placky

65 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra uvaříme v mírně osolené vodě. Následně jej zbavíme kostí, kůže a rozmělníme jej. Rozmělněného kapra smícháme s rozmačkaným vařeným bramborem a potřeme jej máslem, zalijeme mlékem a mícháme, dokud nevytvoříme hladkou kaši. Přidáme špetku soli a okořeníme chilli, zázvorem, česnekem a masalou. Zalijeme šťávou z citronu, zasypeme nakrájenými chilli papričkami a lístky koriandru.
  • 2
    Vše důkladně promícháme. Následně si kaši rozdělíme na části, ze kterých zformujeme placičky. Rozšleháme si vejce a do misky si připravíme strouhanku. Potom v nich placky obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a placičky do něj ponoříme. Osmahneme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Následně je vyndáme a necháme oschnout na savém papíru. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.