Indický chléb s chilli
50 min.
Ingredience
- 1,75decilitryVoda pitná
- 4lžíceJogurt bílý
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 6lžicKoriandr mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
759 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 5Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.
- 6V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.
- 7Indický chléb podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.