Indický letní salát
20 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 10kusůŘedkvička
- 2kusyCuketa
- 0,5kusCibule červená
- 3lžíceMáta
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaDijonská hořčice
- 1lžíceMajonéza
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
972 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a nastrouháme do mísy, smícháme s na plátky nakrájenými ředkvičkami a kostičkami cukety. Nakonec přidáme i na jemno nakrájenou cibuli. Vše promícháme spolu s nasekanými mátovými listy.
- 2Vinný ocet vyšleháme s dijonskou hořčicí, majonézou a olivovým olejem. Přelijeme tím salát. Osolíme a opepříme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.