Indický salát Kosham Bary
375 min.
Ingredience
- 400mililitrůJogurt bílý
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMrkev kořen
- 1kusRajčata
- 100mililitrůČočka jedlá
- 100mililitrůCizrna černá
- 1kusChilli paprička
- 8kusůKoriandr čerstvý
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžičkaČertovo lejno
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Luštěniny necháme louhovat v chladné vodě šest hodin. Okurku i rajče zbavíme slupek a rozkrájíme na drobné kostičky. Mrkev také zbavíme slupky, omyjeme a nastrouháme. Jogurt ochutíme špetkou soli a našleháme.
- 2Ve velké míse smícháme čočku, cizrnu, nakrájenou zeleninu a našlehaný jogurt. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme koření. Zalijeme hořčicí, ochutíme lístky kari a nasekanou chilli papričkou. Směsí následně přelijeme salát, poté ho ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.