Indický salát z červených fazolí
25 min.
Ingredience
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 1lžičkaCukr krystal
- 1špetkaSůl
- 200gramůJogurt bílý
- 250gramůFazole červené
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme do druhého dne namočené ve vodě. Následující den je v hrnci uvaříme a necháme vychladnout. Papriku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku a mrkev taktéž nakrájíme na plátky.
- 2Jogurt smícháme se solí, cukrem, chilli, hořčičným práškem a důkladně jej ušleháme. Brambory uvaříme ve velkém hrnci, zbavíme slupek, rozmixujeme a vmícháme je do jogurtu. Jogurt potom rozdělíme na dvě části.
- 3Jednu část smícháme s fazolemi, druhou s nakrájenou zeleninou. Doprostřed velké salátové mísy umístíme fazole a kolem nich zeleninu. Necháme v lednici vychladit a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.