Indický salát z čočky Puy
15 min.
Ingredience
- 500mililitrůČočka zelená Puy
- 1kusRajčata
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1kusCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůRajčatová šťáva
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250gramůTvaroh tvrdý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
4 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zhruba 6 hodin necháme čočku ponořenou ve vodě. Vyjmeme ji, teprve když vyklíčí.
- 2Pod tekoucí vodou opláchneme okurku, papriku a jarní cibulku. Společně s chilli papričkami je poté nasekáme najemno.
- 3V misce zamícháme dohromady olej, rajčatovou a citronovou šťávu, špetku soli a cukru. Panír nakrájíme a zalijeme jej dresinkem . K tvarohu přidáme klíčky fazolí mungo. Tvaroh opatrně smícháme se zeleninou.
- 4Salát poté překryjeme na kolečka nakrájenými rajčaty, dáme vychladit a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.