Indický zelený hrách

30 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a povaříme v ní hrách. Hrách následně vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmělníme a smícháme společně se zázvorem a zelenými chilli. Mícháme, dokud nevznikne jemná kašička. Vzniklou kašičku smícháme se zbylým hrachem.
  • 2
    Na jemno nakrájíme česnek, cibuli a lístky koriandru. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a osmažíme na něm cibuli společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí. Na této pánvi následně osmahneme hrachovou kaši, kurkumu, ochutíme koriandrem a chilli. Celou tuto směs povaříme na mírném plameni okolo 10 minut. Ochutíme garam masalou a důkladně promícháme.
  • 3
    Do směsi vložíme další dvě lžíce másla, assa foetidu (čertovo lejno) a kmín a necháme ještě dvě minuty povařit. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.