Indický zelený hrách
30 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůHrách
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1špetkaČertovo lejno
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
807 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a povaříme v ní hrách. Hrách následně vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmělníme a smícháme společně se zázvorem a zelenými chilli. Mícháme, dokud nevznikne jemná kašička. Vzniklou kašičku smícháme se zbylým hrachem.
- 2Na jemno nakrájíme česnek, cibuli a lístky koriandru. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a osmažíme na něm cibuli společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí. Na této pánvi následně osmahneme hrachovou kaši, kurkumu, ochutíme koriandrem a chilli. Celou tuto směs povaříme na mírném plameni okolo 10 minut. Ochutíme garam masalou a důkladně promícháme.
- 3Do směsi vložíme další dvě lžíce másla, assa foetidu (čertovo lejno) a kmín a necháme ještě dvě minuty povařit. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.