Indonéská polévka
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 80gramůRýže předvařená (parboiled)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaKari koření
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vývaru uvaříme do měkka rýži a přidáme na kousky pokrájené vařené maso. Přilijeme bílky a necháme je uvařit.
- 2Na oleji v pánvi zpěníme karí koření, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova.
- 3Uvařené bílky vyjmeme, rozdělíme do talířů, zalijeme vývarem s rýží a masem, přidáme cibuli s karí kořením. Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.
- 4Podáváme s krajíčky tmavého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.