Indonéský salát
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 300gramůAnanas
- 180gramůMungo klíčky
- 8kusůCibulka jarní
- 3kusyCeler řapíkatý
- 30mililitrůOlej sezamový
- 180gramůArašídy
- 250gramůKuřecí maso vařené
- 100gramůMáslo arašídové
- 80mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOmáčka sojová světlá
- 1kusChilli paprička
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
67 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
15 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na kostičky a přendáme do salátové mísy.
- 2Do mísy přidáme ananas nakrájený na kostičky, nastrouhanou mrkev, naklíčené mungo, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na nudličky, nesolené arašídy a nakrájené uvařené kuřecí prsní řízky. Vše důkladně promícháme.
- 3Arašídové máslo vložíme do misky a postupně vyšleháme olivový olej a světlou sójovou omáčku. Vmícháme chilli papričku, sezamový olej a limetkovou šťávu.
- 4Hotový salát přelijeme zálivkou, promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.