Indonéský salát gado gado
35 min.
Ingredience
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKvěták
- 100gramůFazolové klíčky
- 100gramůArašídy
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 4,25decilitryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.
- 2V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.
- 3Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
- 4Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.