Indonéský salát gado gado

35 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.
  • 3
    Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
  • 4
    Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.