Indonézské kuře s kokosovým mlékem
25 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 5kusůCibulka jarní
- 220gramůKokosové mléko
- 350gramůFazolové výhonky
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceSojová omáčka
- 600gramůRýže dušená
- 80gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
15 g
Cukr
680 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná kuřecí prsa rozkrájíme na špalíčky 2 x 1 cm, nastrouháme zázvor, utřeme česnek, jarní cibulky nakrájíme na širší plátky.
- 2Ve wok pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí špalíčky prudce do zlatova opečeme. Do pánve poté k masu přimícháme cibuli s česnekem a zázvorem, společně vše za stálého míchání 2 minuty restujeme.
- 3Orestovanou směs zalijeme kokosovým mlékem a při střední teplotě 5 minut vaříme.
- 4Nakonec přimícháme fazolové výhonky, chilli koření a sójovou omáčku, závěrem ještě krátce povaříme.
- 5Takto připravené kuře podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.