Irský Colcannon
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 500gramůKapusta hlávková
- 3kusyCibulka jarní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě vaříme 15-20 minut doměkka. Mezitím očistíme kapustu, rozčtvrtíme a nasekáme na nudličky. Povaříme je zvolna v osolené vodě 10 minut a necháme okapat.
- 2Cibulky očistíme a nakrájíme na kostky. Společně s kapustou krátce podusíme na rozpáleném másle.
- 3Brambory slijeme, necháme chvíli stát a důkladně rozmačkáme. Vmícháme k nim zahřáté mléko a našleháme lehkou kaši. Přidáme zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.