Islandská kořeněná majonéza se smetanou
10 min.
Ingredience
- 1kusKapie
- 50gramůOkurky nakládané
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 300gramůMajonéza
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Tuky
62 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
237 mg
Cukr
375 mg
Postup přípravy
- 1Kapii zbavíme semen a nakrájíme na velmi malé kousky, naložené okurky nakrájíme na jemno.
- 2V míse promícháme okurky s paprikou a majonézou. Poté vmícháme chilli koření, pepř, sůl a mletou papriku. Na závěr zamícháme smetanu.
- 3Majonéza se hodí k salátům i těstovinovým.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.