Italská carbonara
35 min.
Ingredience
- 140gramůTagliatelle
- 3litryVoda pitná
- 120gramůPancetta
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
74 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
465 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku, potom je scedíme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Pancettu nakrájíme na malé kousky a parmezán jemně nastrouháme.
- 3Do pánve dáme nakrájenou pancettu a orestujeme, přidáme cibuli, chvilku zase restujeme, zalijeme smetanou a stálým mícháním necháme zredukovat. Vmícháme nudle, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr, znovu zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Do hotového jídla rychle vmícháme 1 žloutek a ještě jednou promícháme.
- 4Připravenou carbonaru rozložíme na jednotlivé talíře a teplé jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 12. 2016
Italská carbonara
Zdá se mi docela odvážné nazvat tohle přízviskem italská...Italové by Vás hnali :D