Italská carbonara

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
74 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
465 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku, potom je scedíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Pancettu nakrájíme na malé kousky a parmezán jemně nastrouháme.
  • 3
    Do pánve dáme nakrájenou pancettu a orestujeme, přidáme cibuli, chvilku zase restujeme, zalijeme smetanou a stálým mícháním necháme zredukovat. Vmícháme nudle, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr, znovu zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Do hotového jídla rychle vmícháme 1 žloutek a ještě jednou promícháme.
  • 4
    Připravenou carbonaru rozložíme na jednotlivé talíře a teplé jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 27. 12. 2016
Italská carbonara
Zdá se mi docela odvážné nazvat tohle přízviskem italská...Italové by Vás hnali :D