Italská špenátová polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1250mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůVeka
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý špenát vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
- 2Špenát scedíme a po okapání zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Přidáme máslo, rozšlehané vejce, koření a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání zvolna zahříváme do zhoustnutí.
- 3Polévku podáváme s plátky veky osmaženými na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.