Italská zelenina
25 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůBylinky čerstvé - svazek
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůCukr krupice
- 2lžíceOcet malinový
- 3lžíceOlej olivový
- 10gramůEstragon
- 450gramůMrkev kořen
- 150gramůCibule
- 550gramůCuketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cukety nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Na pánvi s rostlinným olejem lehce podusíme plátky cukety a kroužky cibule. Pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí, pepřem a paprikou. Přidáme nasekané bylinky. Podélně na plátky nakrájíme mrkev. V hrnci rozmícháme zeleninový vývar, přidáme cukr s octem, necháme přejít varem a mrkev zvolna dusíme asi 5 minut.
- 3Mrkev necháme vychladnout v nálevu, potom ji vyjmeme a necháme okapat. Mrkev pokapeme olivovým olejem.
- 4Plátky mrkve pokryjeme natrhanými estragonovými lístky a dusíme asi 15 minut. Společně se zeleninou upravíme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.