Italské carpaccio s černými olivami
15 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí svíčková
- Dresink
- 1lžíceKapary
- 3kusyAnčovičky konzervované
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Na ozdobení
- 40gramůSýr Parmezán
- 50gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 10kusůOlivy černé
- 0,5lžíceŘeřicha
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
83 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
22 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Špalíček pravé hovězí svíčkové omyjeme, osušíme a přes vlákno ostrým širokým nožem nakrájíme na tenké plátky. Překryjeme je potravinářskou fólií a pěstí je jemně naklepeme.
- 2Připravíme si dresink: do misky dáme kapary, ančovičky a vidličkou je rozmačkáme. Ochutíme je pár kapkami citronové šťávy, čerstvě pomletým pepřem a extra panenským olivovým olejem. Parmezán nakrájíme na struhadle na širší hoblinky. Sterilované mladé fazolové (tenké) lusky scedíme z nálevu a necháme okapat. Černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky.
- 3Na talíře rozložíme tenké plátky carpaccia, ozdobíme ho pokrájenými olivami a několika fazolkami. Vše pokapeme dresinkem a dozdobíme hoblinkami parmezánu, lístky řeřichy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.