Italské carpaccio s černými olivami

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
83 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
22 g
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špalíček pravé hovězí svíčkové omyjeme, osušíme a přes vlákno ostrým širokým nožem nakrájíme na tenké plátky. Překryjeme je potravinářskou fólií a pěstí je jemně naklepeme.
  • 2
    Připravíme si dresink: do misky dáme kapary, ančovičky a vidličkou je rozmačkáme. Ochutíme je pár kapkami citronové šťávy, čerstvě pomletým pepřem a extra panenským olivovým olejem. Parmezán nakrájíme na struhadle na širší hoblinky. Sterilované mladé fazolové (tenké) lusky scedíme z nálevu a necháme okapat. Černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky.
  • 3
    Na talíře rozložíme tenké plátky carpaccia, ozdobíme ho pokrájenými olivami a několika fazolkami. Vše pokapeme dresinkem a dozdobíme hoblinkami parmezánu, lístky řeřichy a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.