Italské chlebové tyčinky
70 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 325mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 10gramůSezam - semena
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
50Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
34 mg
Cukr
146 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět, přidáme lžičku cukru. Přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.
- 3Těsto nyní vytvarujeme do obdélníku 30 x 20 cm vysokého asi 1,5 cm a necháme opět 15 minut kynout. Obdélník nakrájíme podélně na čtyři stejně dlouhé kousky a ty rozdělíme na dalších cca 10 kousků, které vytáhneme do co nejdelší délky a dáme na plech. Mezi tyčinkami necháme vždy dostatek místa, aby se v troubě neslepily.
- 4Proužky na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na 200 stupňů Celsia cca 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.