Italské chlebové tyčinky

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
34 mg
Cukr
146 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět, přidáme lžičku cukru. Přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.
  • 3
    Těsto nyní vytvarujeme do obdélníku 30 x 20 cm vysokého asi 1,5 cm a necháme opět 15 minut kynout. Obdélník nakrájíme podélně na čtyři stejně dlouhé kousky a ty rozdělíme na dalších cca 10 kousků, které vytáhneme do co nejdelší délky a dáme na plech. Mezi tyčinkami necháme vždy dostatek místa, aby se v troubě neslepily.
  • 4
    Proužky na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na 200 stupňů Celsia cca 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.