Italské chlebové tyčinky se sezamem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
218 mg
Cukr
461 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a půl lžičky soli. Oba druhy mouky smícháme, směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.
  • 4
    Z těsta oddělujeme kousky ve velikosti vlašského ořechu, ty pak vyválíme na tyčinky o síle tužky a pokládáme na olejem mírně potřený plech. Všechny tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a osolíme. Nenecháváme je již znovu kynout.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a tyčinky v ní pečeme přibližně 10 - 15 minut, až získají zlatavou barvu a budou křupavé. Upečemé necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.