Italské chlebové tyčinky se sezamem
35 min.
Ingredience
- 1,2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 0,5lžičkaDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůSezam - semena
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
218 mg
Cukr
461 mg
Postup přípravy
- 1Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a půl lžičky soli. Oba druhy mouky smícháme, směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.
- 4Z těsta oddělujeme kousky ve velikosti vlašského ořechu, ty pak vyválíme na tyčinky o síle tužky a pokládáme na olejem mírně potřený plech. Všechny tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a osolíme. Nenecháváme je již znovu kynout.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů a tyčinky v ní pečeme přibližně 10 - 15 minut, až získají zlatavou barvu a budou křupavé. Upečemé necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.