Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty
60 min.
Ingredience
- 1kusBazalka
- 2lžičkyRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaPesto
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Doměkka uvaříme v osolené vodě špagety.
- 2Smícháme v míse hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme olej a vejce.
- 3Vmícháme do těsta nastrouhaný sýr a mléko, přidáme bazalku, nakládaná sušená rajčata a pesto.
- 4Nádoby na pečení vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
- 5Na dno formy vlijeme trochu těsta, přidáme pár špaget, znovu zalijeme těstem a navrch překryjeme stočenými špagetami.
- 6Pečeme při 120 stupních dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.