Italské fazolové chilli
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 275gramůLilek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 2kusyCuketa
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůFazole Borlotti
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájený lilek vložíme do cedníku, posolíme a necháme 20–30 minut okapat, opláchneme a ubrouskem osušíme.
- 2V rozehřátém kastrolu osmažíme na oleji cibuli doměkka, přidáme žlutou a červenou papriku, lilek a smažíme 2 minuty.
- 3Přilijeme vývar a rajčata, osolíme, přidáme chilli a vaříme bez pokličky 20 minut za občasného míchání.
- 4Přidáme cuketu a fazole, přikryjeme a vaříme 5 minut.
- 5Poté i zelené fazolky a opět přiklopené vaříme 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.