Italské makarony
30 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 80gramůSýr Gruyére
- 80gramůSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Makarony vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat. Těstoviny osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, promícháme se dvěma druhy strouhaných sýrů. Nakonec vmícháme 3 lžíce čerstvého másla.
- 2Podáváme jako přílohu k italským masovým pokrmům. Nejlépe chutnají s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.