Italské pesto

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
368 mg
Cukr
342 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.
  • 2
    Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.
  • 3
    V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.
  • 4
    V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.