Italské pesto
20 min.
Ingredience
- 2hrstiBazalka
- 2lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl hrubozrnná
- 30gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
368 mg
Cukr
342 mg
Postup přípravy
- 1Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.
- 2Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.
- 3V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.
- 4V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.