Italské rizoto na bílém víně
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 1špetkaVegeta
- 1hrstHouby sušené
- 2decilitryVíno bílé
- 4lžíceOlej stolní
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 30gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety.
- 2Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku bílého vína. Postupně, jak se tekutina vsakuje, přiléváme vývar.
- 3Do hotové rýže přidáme namočené, osmahnuté houby.
- 4Na talíři rizoto ozdobíme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.