Italské rizoto s prosciuttem
35 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 150gramůProsciutto sušené
- 1kusCibule
- 300gramůRýže Arborio
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaŠafrán
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
747 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí vývar necháme zvolna vařit. Ve dvou lžících horkého vývaru rozpustíme šafrán. V jiném hrnci na másle a oleji osmažíme cibulku a na proužky nakrájené prosciutto. Přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Zalijeme třetinou vývaru a zamícháme. Přiklopíme pokličkou a kontrolujeme, zda se vývar vsákl. Po vsáknutí vývaru průběžně doléváme další vývar a mícháme. Rýže by měla být hotová asi za 25 minut.
- 2Po 10 minutách přidáme šafrán a po 20 minutách vypneme. Je-li rýže měkká, vmícháme pepř a nastrouhaný sýr. Při podávání ještě posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.