Italské rizoto s prosciuttem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
747 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí vývar necháme zvolna vařit. Ve dvou lžících horkého vývaru rozpustíme šafrán. V jiném hrnci na másle a oleji osmažíme cibulku a na proužky nakrájené prosciutto. Přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Zalijeme třetinou vývaru a zamícháme. Přiklopíme pokličkou a kontrolujeme, zda se vývar vsákl. Po vsáknutí vývaru průběžně doléváme další vývar a mícháme. Rýže by měla být hotová asi za 25 minut.
  • 2
    Po 10 minutách přidáme šafrán a po 20 minutách vypneme. Je-li rýže měkká, vmícháme pepř a nastrouhaný sýr. Při podávání ještě posypeme sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.