Italské tiramisu
25 min.
Ingredience
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyCukr vanilka
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůTvaroh jemný
- 250gramůMascarpone
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 250mililitrůEspreso
- 125mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
366 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Cukr smícháme s tvarohem a mascarpone a do směsi přimícháme šlehačku.
- 2Plochou mísu vyložíme polovinou piškotů. Smícháme espreso a likér a polovičním množstvím pokapeme piškoty.
- 3Na to rozetřeme polovinu tvarohového krému. Vrstvu krému obložíme zbytkem piškotů, přitlačíme a přelijeme zbytkem espresa s likérem. Piškoty potřeme druhou polovinou tvarohového krému a uhladíme ho.
- 4Tiramisu dáme odstát přes noc do chladničky.
- 5Před podáváním posypeme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.