Italské závitky z telecího masa
45 min.

Ingredience
- 250gramůTelecí kýta
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusSalát kadeřavý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 50gramůŠunka dušená
- 50gramůMozzarella
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
37 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šunku a Mozzarellu pokrájíme na malé kousky, v misce smícháme.
- 2Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme, osušíme, naklepeme. Z jedné strany důkladně opepříme, osolíme, poté otočíme, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něj šunku s Parmezánem.
- 3Plátek masa zabalíme, zajistíme párátky tak, aby se nemohl rozvinout a směs šunky se sýrem nemohla vytéct.
- 4V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
- 5Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat. Odřízneme kloboučky, rozčtvrtíme je, šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme, rozkrájíme na širší nudličky.
- 6V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, potom přisypeme houby, 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem a solí, přilijeme zakysanou smetanu, důkladně promícháme.
- 7Závitky podáváme společně se směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.