Italské závitky z telecího masa

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
37 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku a Mozzarellu pokrájíme na malé kousky, v misce smícháme.
  • 2
    Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme, osušíme, naklepeme. Z jedné strany důkladně opepříme, osolíme, poté otočíme, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něj šunku s Parmezánem.
  • 3
    Plátek masa zabalíme, zajistíme párátky tak, aby se nemohl rozvinout a směs šunky se sýrem nemohla vytéct.
  • 4
    V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
  • 5
    Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat. Odřízneme kloboučky, rozčtvrtíme je, šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme, rozkrájíme na širší nudličky.
  • 6
    V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, potom přisypeme houby, 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem a solí, přilijeme zakysanou smetanu, důkladně promícháme.
  • 7
    Závitky podáváme společně se směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.