Italský bramborový salát
45 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
- 2kusyCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 250mililitrůVývar slepičí
- 1špetkaPepř bílý
- 4kusyRajčata
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 10gramůBazalka
- 1000gramůBrambory rané
- 100gramůSalám Mortadela
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Ve vývaru povaříme oloupanou, na dílky pokrájenou cibuli asi 5 minut. Vmícháme olej, osolíme, opepříme a ochutíme balsamicem. Plátky brambor zalijeme horkým vývarem, necháme asi 20 minut stát.
- 3Omytá, na dílky rozkrájená rajčata promícháme s očištěným, na nudličky pokrájeným fenyklem, lístky bazalky a bramborami.
- 4Salát upravíme na talíře a poklademe stočenými, překrojenými plátky Mortadely.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.