Italský chléb s náplní morrarelly a pečené zeleniny

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
905 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnku přivedeme mléko až téměř k bodu varu a pak ho zchladíme. Ve velké míse smícháme 125 g mouky s 1 lžičkou droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme 1 lžičku cukru a důkladně promícháme. Směs může být hrudkovitá. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň 12 hodin.
  • 2
    Pak připravíme těsto v domácí pekárně. Do pečící nádoby nalijeme kvásek a 2 dl vody, přidáme 2 lžíce oleje a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme lžičkou droždí.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
  • 5
    V průběhu programu připravíme náplň ze zeleniny.
  • 6
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemno. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení lehce pomažeme olejem a rozložíme na něj nakrájenou cibuli a papriku, pokapeme olejem a posypeme česnekem. Pečeme asi 30 minut, až zelenina změkne.
  • 8
    Po ukončení programu "těsto" domácí pekárnu vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 9
    Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 45 x 30 cm, na dvě třetiny plochy dáme opečenou zeleninu s česnekem, necháme 5 cm široké prázdné okraje. Volné části těsta přendáme přes zeleninu a konce dobře přimáčkneme - vznikne koláč se zvýšenými okraji.
  • 10
    Těsto se zeleninou přendáme na mírně olejem vymazaný plech a necháme na teplém místě kynout, dokud nemá dvojnásobný objem. Vykynutý posypeme nakrájeným sýrem.
  • 11
    Pečeme přibližně 25 až 30 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, až má zlatavou barvu.
  • 12
    Podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.