Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaDroždí sušené
- 75gramůRajčata sušená sterilovaná
- 75gramůOlivy nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakládaná sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme je najemno. Okapané olivy vypeckujeme a také jemně nakrájíme.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení - některé přístroje na to upozorní - přidáme nakrájená sušená rajčata a olivy.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.