Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládaná sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme je najemno. Okapané olivy vypeckujeme a také jemně nakrájíme.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení - některé přístroje na to upozorní - přidáme nakrájená sušená rajčata a olivy.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.