Italský mražený dezert
5 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 130gramůMed včelí
- 1kusVanilkový lusk
- 40gramůMandle
- 1gramSmetana 33% (šlehačka)
- Na dohotovení
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, přidáme med, žloutky a vanilku. V horké vodní lázní šleháme do husté pěny 5 - 6 minut, poté necháme mírně vychladnout.
- 2Opražené mandle pomeleme, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Oříšky i šlehačku smícháme dohromady s vaječným krémem. Připravenou směs dáme do mrazničky na 4 - 5 hodin zamrazit, po dobu mražení zmrzlinu nemícháme.
- 3Zmrazenou zmrzlinu vyklopíme z nádoby a pokrájíme na plátky. Naaranžujeme na dezertní talíře nebo do nízkých kulatých skleniček. Každou porci ozdobíme šlehačkou, přelijeme likérem a dezert podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.