Italský salát Caprese
15 min.
Ingredience
- 200gramůMozzarella
- 1kusAvokádo
- 5kusůRajčata Cherry
- 30gramůBazalka
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOcet bazalkový
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mozzarelly necháme okapat vodu a nakrájíme na 10 stejných plátků.
- 2Avokádo rozkrojíme na půl, vybereme pecku a nakrájíme na 10 stejných měsíčků. Rajčata omyjeme, nakrájíme na 10 stejných koleček.
- 3Připravíme pět talířů, na každý naaranžujeme dva kousky sýru, avokádo a rajčata.
- 4Každou porci ozdobíme čerstvými lístky bazalky a máty. Pokapeme olejem, dochutíme solí, pepřem. Hotový salát servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.