Izraelský kuskus s cuketami a kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 280gramůKuskus
- 500gramůKuřecí prsa
- 1kusCitrony
- 150gramůHrášek
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na lžíci oleje opečeme cuketu nakrájenou na tenké plátky. Cuketa by měla být opečená do zlatova, ale stále ještě tvrdkavá.
- 2Mezitím, co se cuketa opéká, nakrájíme si kuřecí maso na nudličky.
- 3Cuketu vyjmema a na pánev přidáme zbývající olej. Opečeme na něm kuřecí maso. Dáme ho stranou.
- 4Kuskus smícháme s vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme kuře, citronovou kůru a šťávu a hrášek. Vaříme 10 minut.
- 5Nakonec opatrně vmícháme cuketu a parmazán, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.