Jablečné čatní s čajoty
80 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůZázvor celý
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžičkaFenykl obecný
- 85gramůRozinky tmavé
- 225gramůCukr třtinový
- 347mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 2kusyChilli paprička
- 3kusyČajot
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
806 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Jablka, čajoty a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, zázvorový kořen nastrouháme, česnek i chilli papričky na jemno rozsekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla přibližně hodinu, než čatní zhoustne.
- 2Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.
- 3Chceme-li mít čatní ostřejší, přidáme více chilli papriček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.