Jablečné galettes
40 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 50gramůZakysaná smetana
- 10gramůPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 750mililitrůVíno jablečné
- 250gramůMouka pohanková
- 3kusyJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a vína palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.
- 2V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek a horké je uchováme.
- 3Jablka nakrájíme na plátky, doměkka je opečeme na rozehřátém másle a dáme na mísu. Přidáme rozmíchanou zakysanou smetanu a posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme k pohankovým palačinkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.