Jablečné galettes

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a vína palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek a horké je uchováme.
  • 3
    Jablka nakrájíme na plátky, doměkka je opečeme na rozehřátém másle a dáme na mísu. Přidáme rozmíchanou zakysanou smetanu a posypeme čerstvě mletým pepřem. Podáváme k pohankovým palačinkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.