Jablečné řízky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
60 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme 5 minut v osolené vodě. Vyjmeme ji a necháme okapat. Hrachové lusky omyjeme, povaříme asi 4 minuty a slijeme. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na dílky.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na malé řízky, opepříme je a opékáme na 2 lžících másla a oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je, osolíme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Na výpeku opečeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme jablka a osmahneme. Vmícháme hořčici, cukr a calvados. Nakonec vložíme do omáčky řízky.
  • 4
    Mrkev a hrachové lusky opečeme na 2 lžících másla a podle chuti osolíme. Podáváme s řízky a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.