Jablečné roládky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme tvaroh, máslo, přisypeme vanilkový cukr, moučkový cukr, přilijeme olej, citronovou šťávu, mléko a vyšleháme. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přisypeme do mísy a vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek nastrouháme nahrubo. Jablka vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou, přisypeme rozinky, cukr, mletou skořici, drcené mandle a promícháme. Těsto rozválíme na plát, na něj rovnomětně naneseme jablečnou směs, zavineme do rolády, konce přimáčkneme, aby náplň nevytékala, položíme na plech potažený pečícím papírem, povrch potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 2
    Upečenou roládu necháme vychladnout, nakrájíme na kratší roládky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.