Jablečné roládky
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůJablka
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 50gramůMandle
- 35gramůRozinky tmavé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Těsto
- 170gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 70gramůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůMléko polotučné
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme tvaroh, máslo, přisypeme vanilkový cukr, moučkový cukr, přilijeme olej, citronovou šťávu, mléko a vyšleháme. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přisypeme do mísy a vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek nastrouháme nahrubo. Jablka vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou, přisypeme rozinky, cukr, mletou skořici, drcené mandle a promícháme. Těsto rozválíme na plát, na něj rovnomětně naneseme jablečnou směs, zavineme do rolády, konce přimáčkneme, aby náplň nevytékala, položíme na plech potažený pečícím papírem, povrch potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 2Upečenou roládu necháme vychladnout, nakrájíme na kratší roládky, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.