Jablečno-ostružinové palačinky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme jablka, nakrájená na kousky, citronovou šťávu, 2 lžíce vody a 15 g cukru. Přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté vmícháme směs do misky s ostružinami.
  • 2
    Do mísy prosijeme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Přisypeme zbylý cukr a doprostřed uděláme důlek. Přidáme žloutky, trochu mléka a olej. Doléváme postupně zbylé mléko, abychom získali jemné těsto. Tuhý sníh z bílků opatrně přimícháme do těsta.
  • 3
    Rozehřejeme wok a vytřeme olejem, vlijeme těsto, pečeme palačinky. Smažíme 2 minuty, dokud nejsou opečené do zlatova. Poté je osmahneme z druhé strany.
  • 4
    Podáváme s ovocem ozdobené lžící zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.