Jablečno-ostružinové palačinky
55 min.
Ingredience
- 350gramůJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůCukr krupice
- 225gramůOstružiny
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme jablka, nakrájená na kousky, citronovou šťávu, 2 lžíce vody a 15 g cukru. Přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté vmícháme směs do misky s ostružinami.
- 2Do mísy prosijeme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Přisypeme zbylý cukr a doprostřed uděláme důlek. Přidáme žloutky, trochu mléka a olej. Doléváme postupně zbylé mléko, abychom získali jemné těsto. Tuhý sníh z bílků opatrně přimícháme do těsta.
- 3Rozehřejeme wok a vytřeme olejem, vlijeme těsto, pečeme palačinky. Smažíme 2 minuty, dokud nejsou opečené do zlatova. Poté je osmahneme z druhé strany.
- 4Podáváme s ovocem ozdobené lžící zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.