Jablečný salát s vejci
38 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 300gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4kusyVejce slepičí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůOkurka salátová
- 100gramůMajonéza
- 100gramůTvaroh měkký
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, tvrdý sýr najemno, salátovou okurku nakrájíme na nudličky. Jablka s okurkou nasypeme do mísy, promícháme se strouhaným sýrem a posypeme vajíčky. Zakápneme citronovou šťávou, majonézu utřeme s tvarohem a přidáme do salátu. Osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Před podáváním necháme v lednici vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.