Jablka plněná paštikou
60 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 100gramůJátra kuřecí
- 0,5kusCibule
- 40gramůAnglická slanina
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Větší jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a vydlabeme „misky“. Ty vyložíme plátkem slaniny a zakapeme vínem.
- 2Drůbeží játra semeleme spolu se zbylou slaninou a cibulí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jablka naplníme játrovou hmotou, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 30 – 40 minut. Před závěrem pečení pekáč odklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.