Jablka plněná slanečky po lotyšsku

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
14 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky drobně posekáme. Uvaříme brambory a mrkev a jako slanečky je spolu s cibuli nakrájíme na velmi malé kostičky a spolu se slanečkem vložíme do mísy.
  • 2
    Jablka omyjeme, v jedné třetině svrchu odkrojíme a jádřinec s částí dužiny vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme, spolu s vydlabanou dužinou je nastrouháme a přidáme ke slanečkům se zeleninou.
  • 3
    Sekané slanečky, zeleninu a strouhaná jablka pak promícháme, okořeníme pepřem a ochutíme majonézou, slanečkovou hmotou pak naplníme vydlabaná jablka.
  • 4
    Jablka podáváme pokapaná zakysanou smetanou a ozdobená sekaným koprem jako studený předkrm nebo jako lehkou večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.